„După muncă și răsplată”

Roxana-Maria Rotaru, o tânără cu țeluri mărețe, și-a dorit să ajute oamenii și să îi facă să zâmbească din nou. Ea spune că orice lucru făcut cu drag și muncă este răsplătit. În urma unui accident, și-a pierdut ambii părinți, însă a reușit să se adune și să își susțină lucrarea în același an. A trecut prin multe experiențe neplăcute de-a lungul vieții, fapt care a încurajat-o să facă ceea ce îi place: să ofere ajutor. Ea vrea să ne împărtășească reușitele din facultate și câteva momente de care își amintește cu drag.

Claudia Pîrlogea: Ce facultate ai terminat și în ce an?
R.M.: Am terminat la Universitatea de Medicină din Craiova, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, specializarea Balneo-Fiziokinetoterapie, 2012-2015.

C.P.: Când vă gândiți la studenție, ce vă trece prin cap?
R.M.: Îmi amintesc că a fost ziua de naștere a profesoarei de anatomie fix în ziua examenului. Am talent la desen, așa că le-am propus colegilor sa îi fac un portret în creion și să i-l dăm cadou. Profesoara s-a bucurat foarte mult, mai ales că nu se aștepta să primească ceva. A început să plângă. Totuși, la examen am luat 5. Este o amintire amuzantă acum.

P.C.: Povestiți un eveniment/proiect/activitate la care ați luat parte și de care vă amintiți cu drag.
R.M.: Mi-am realizat singură lucrarea de licență. A fost destul de dificil să creez partea specială a lucrării ce consta într-un studiu de caz realizat pe un lot de douăzeci de persoane cu diagnostic principal gonartroza.
Lotul de studiu a fost compus din femei si bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 90 de ani, internați în Spitalul Municipal din Craiova, iar eu am mers timp de 2 săptămâni, câte șase ore pe zi, să le fac testele specifice diagnosticului.
Am terminat lucrarea la limita timpului alocat. Am printat-o și a fost verificată de doamna doctor-coordonator, care a sesizat o neconcordanță între titlu și vârstele pacienților. O persoană care m-a sprijinit și m-a ajutat cu lucrarea de licență a fost doamna doctor-asistent. Neavând timp să o refac, aceasta a sunat la secretariatul facultății si a reușit, în cele din urmă, să îmi aprobe lucrarea. Astfel, mi-am putut susține licența, obținând nota 10 la prezentarea lucrării și 9.96 la examenul scris.

Alege să faci ce îți place, numai așa te vei bucura de ce realizezi


Mi-a plăcut facultatea pe care am ales să o urmez timp de trei ani, deoarece îmi place să lucrez cu oamenii și să îi ajut. Nu există satisfacție mai mare decât să vezi un copil care își recapătă mersul după un accident, fiind nevoit să poarte ghips sau cum un bătrân ce a suferit un accident vascular cerebral își recapătă funcțiile fiziologice și devine independent.
Cum e vorba „După muncă și răsplată”. După examenul de licență a urmat banchetul. Petrecerea mult așteptată și ultima din anii studenției. Acești ani au fost plini de munți de cărți, nopți nedormite, restanțe neașteptate, dar au fost și părți bune: am obținut bursă de studiu, fiind între primii doi studenți din an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *