Studenții readuc Crăciunul pentru Adriana

Autor: Bianca-Georgiana Pîrjol (Jurnalism, I, Pro-educație, Pro-media, Universitatea din Craiova. ROSE – Sprijin pentru Studenți)

Mentor: Claudia Pîrlogea (Jurnalism II)

Studenții Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (ASFEAA) care fac parte din Asociația Studențească desfășoară, în perioada 10-23 decembrie, un proiect intitulat ,,Poveste de Crăciun”.

Tinerii au ca scop strângerea de fonduri pentru Adriana, o fetiță de 12 ani din Craiova, care a suferit intervenții medicale încă din primele zile de viață: „S-a născut normal, însă la 3 zile după naștere a suferit un accident în urma unei injecții cu fenobarbital făcută în picior, atingându-i artera femurală și rezultând amputarea piciorului stâng după numai 7 zile de viață. În urma operației, din cauza unui șoc, i-a fost afectată gândirea și modul de a se exprima. La doar 4 ani, Adriana a trecut printr-o operație la inimă, cauza fiind suflu cardiac sistolic și anevrism. Proteza, siliconul protezei și corsetul pe care Adriana trebuie să le schimbe periodic costă, în total, 18.000 de lei, iar familia nu își permite să achite această sumă, deoarece proteza finală de care ea are nevoie este foarte scumpă.  La fiecare 6 luni, Adriana merge la control pentru verificare la Oradea și face fizioterapie în fiecare zi, costurile fiind de 150 de lei pe săptămână.

Studenții vor să ajute!

Studenții Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor ajută la strângerea de fonduri prin promovarea cazului online. Mai mult, au fost amplasate cutii pentru donații în diferite magazine, terase, centre comerciale, fiind puse la dispoziție și conturi bancare personale, unde pot dona chiar și persoanele aflate în străinătate.

Aceștia au transmis direct un mesaj pentru oamenii care întâlnesc cazul Adrianei: „Nu există Crăciun perfect decât acela pe care tu decizi să îl conturezi! Fii tu Moș Crăciun și contribuie la scrierea poveștii pentru Adriana în perioada magică a sărbătorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *