Tips&tricks în social media pentru studenți

Autor: Andreea Negrea (Jurnalism, I, Pro-educație, Pro-media, Universitatea din Craiova. ROSE – Sprijin pentru Studenți) 

Mentor: Claudia Pîrlogea (Jurnalism II)     

Studenții specializării Jurnalism din cadrul Universității din Craiova au participat vineri, 15 ianuarie 2021, la workshop-ul „Social media”.

Invitatul special a fost Andrei Coadă-Nicolaescu, absolvent al specializării Comunicare și relații publice din cadrul Facultății de Litere, Universitatea din Craiova. Acum Andrei este manager social media al Clubului Universitatea Craiova.

Promovare pentru dezvoltare

Specialistul în comunicarea le-a împărtăşit studenților tehnici de promovare a materialelor de presă, realizate de ei, pe rețelele de socializare: „Când creezi un business este foarte important să utilizezi platforme prin care ai mai multe instrumente de creație și care să te ajute să îți dezvolți brandul”.

Studenții au aflat și despre monetizare, despre cum să obțină venituri din contentul video: „Aceste lucruri pot deveni foarte importante chiar și pentru voi, viitori jurnalişti, dacă alegeți să vă faceți un site, un canal de televiziune online sau un brand care va trebui să vă genereze venituri”.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului Stagii de practică inovative şi interdisciplinare, https://student-inovativ.ucv.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *