Ce filme au marcat personalitatea studenților

Filmele nu sunt doar o cale de a evada din cotidian. Ele îți ridică dispoziția, te educă, te relaxează. Am stat de vorbă cu studenți de la diferite facultăți și am aflat care filme le-au marcat personalitatea și le recomandă.

Irina Păduraru, studentă la Drept, anul II, a zis că personalitatea ei a fost marcată de filmul „The secret”, pe care l-a vizionat în urma lecturii cărții cu același titlu. Filmul descrie modalitățile prin care omul poate obține succesul în diverse domenii. Se concentrează pe teoria „legii atracției”, precum că gândurile noastre se materializează și atragem ceea la ce ne gândim cel mai mult. Filmul susține ideea că mintea este un magnet, care emite și primește frecvențe către și dinspre Univers. Fiecare gând trimite un semnal, care, la rândul său, înainte de a reveni la noi, atrage frecvențe similare – datorită legii atracției. În acest mod, mintea ne poate aduce ceea ce vrem, dar cel mai important e că e necesar să și acționăm, să muncim concret. Irina a învățat din acest film că oamenii trebuie să aibă o formă de gândire pozitivă și să se ghideze după 3 pași: cere, crede, primește.

 Paul Anghel, student la Automatică pe profilul Calculatoare, anul IV, recomandă studenților filmul „Escape Plan”, pentru că acesta oferă un altfel de perspectivă asupra vieții, cu care se aseamănă mult filmul. El a mai adăugat că lumea și rutina din jurul nostru se poate identifica cu o închisoare unde ne este închisă mintea. Regulile esențiale de a scăpa, evada din temnița minții prevăd 3 lucruri: 1.Cunoaște limitele; 2.Găsește ajutor din interior sau exterior; 3.Faceți mutarea împreună, ca și un întreg.

Andrei Lucian Țecu, student la Sisteme Automate Încorporate, master anul II recomandă studenților spre vizionare filmul „Scarface”, pentru că din acest film ei au multe de învățat. Studenții, din filmul respectiv, ar putea învăța despre mentalitatea mereu pozitivă pentru dezvoltare personală, importanța persoanelor apropiate și prioritizarea lucrurilor din viață: prieteni, familie, avere.    

Mădălina Spânu, studentă la Contabilitate și Informatică de Gestiune, anul III, a zis că, din păcate, acum nu prea dispune de timp pentru a viziona filme, dar ultimele care au impresionat-o sunt „Second Act” și „Desert Flower”. Recomandă aceste filme pentru că le consideră actuale, ele, având drept subiect, dezvoltarea personală, încrederea în sine și motivația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *