Muzeul Olteniei, potențial angajator pentru literaţi

„Oportunități viabile de angajare” la Muzeul Olteniei. Studenții Facultății de Litere (Universitatea din Craiova) au participat luni, 24 mai, la o întâlnire în mediul online cu Irinel Cănureci, şeful Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Olteniei Craiova.

„Ca oportunitate, atât Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei cât şi Secția de Istorie și Arheologie, Secția Ştiințelor naturii dar și Laboratorul zonal de conservare și restaurare al muzeului sunt oportunități viabile de angajare pe o piață a muncii unde Facultatea de Litere pregătește an de an studenți”, susține șeful Secţiei de Etnografie.

De-a lungul anilor a existat o colaborare constantă între Facultatea de Litere și Secția de Etnografie prin pregătirea unor texte traduse din limba română în alte limbi și invers, care au ajutat în majoritatea acțiunilor de „promovare, valorificare și reiterarea patrimoniului etnografic”.

Astfel de întâlniri sunt organizate constant cu specialiști din diverse domenii, absolvenți ai UCV, care activează în instituții publice, cu scopul de a sprijini dezvoltarea profesională a studenților dar și crearea unor legături cu potențiali angajatori.

Din anul 1966, Casa Baniei, vechiul monument de arhitectură brâncovenească găzduieşte Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei. Aceasta organizează: expoziţii permanente şi temporare cuprinzând valori documentar-etnografice, de artă tradiţională şi contemporană din patrimoniul propriu sau aparţinând altor instituţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *