Sfatul, o influență bună sau nu?

În cele mai multe cazuri când oferim un sfat credem că facem un bine, dar se întâmplă să nu fie așa și să înrăutățim situația celui căruia i-am dat sfaturi.

Majoritatea sfaturilor pe care le dăm sau le primim nu sunt cerute și acționăm fără să ne dăm seama de acest lucru.

Alina Predici: Ce sfaturi îți dorești să nu fi ascultat?

Bianca Câmpeanu (Facultatea de Drept)

Am primit multe sfaturi pe care nu trebuia să le pun în practică și ele mi-au influențat viața într-un mod mai puțin bun. Unul dintre ele este că am urmat sfaturile unor persoane despre alte persoane, iar cu timpul mi-am dat seama că fiecare persoană are o tipologie și un caracter diferit față de fiecare persoană care îl înconjoară. Al doilea sfat pe care nu trebuia să îl iau în considerare este acela de a depinde de o anumită persoană pentru a avea succes.

Andra Ștefan (Facultatea de Drept)

Părinții mei sunt avocați și m-au sfătuit să urmez facultatea de drept pentru a practica aceeași meserie, deși, de mică am visat să urmez o carieră în poliție, mi-am dorit foarte mult să nu-i dezamăgesc și de aceea am ales facultatea de drept, iar în anul II m-am hotărât să susțin examenul la școala de subofițeri de poliție și spre uimirea mea părinții mei m-au susținut. Dacă îmi spuneam dorința de la început părinții mei erau de acord să mă susțină, spunându-mi că în viață trebuie să fac tot ceea ce mă face fericită. De aceea nu este bine să urmezi sfaturile altor persoane că nu vei putea duce la bun sfârșit și nu vei fi împăcat cu tine.

Isabela Mantea (Facultatea de Istorie)

 Un sfat pe care l-am primit și îmi doresc să nu îl fi ascultat ar fi acela de a ierta persoanele, o dată ce-au greșit, e de așteptat să greșească și a doua oară.

Ana Ilie (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor)

 Cele mai mult sfaturi pe care le-am primit mi-au făcut mai mult rău decât bine. Sfatul care mi-a făcut cel mai mare rău și îmi doresc să nu-l fi ascultat este acela de a ajuta oamenii care mi-au greșit în speranța că nu se mai repetă greșeala, dar nu a fost așa.

Isabela Iacovici (Facultatea de Litere)

Sfaturile negative, cele care aveau scopul de a mă descuraja. Am căzut de repetate ori în capcana ” Nu vei reuși” sau ” Renunță”. De cele mai multe ori aveam tendința de a depinde de părerea celor din jur atunci când venea vorba de ideea de evoluție și pași pe care trebuia să îi parcurg pentru a reuși. Acum am învățat să selectez sfaturile primite și să am mai multă încredere în mine.

Alexandra Ciucu (Facultatea de Științe și Fizică Medicală)

Multe persoane mi-au oferit sfaturi, unele bune, iar altele mai puțin bune. Un sfat pe care trebuia să nu-l ascult este acela de a urma Facultatea de Drept care nu a fost ce mi-am dorit, dar totuși am ascultat alte persoane ca apoi să regret și să decid să renunț și să fac ceea ce-mi place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *