1 Iunie in mediul rural

Ziua internatioanală a copilului a fost desemnată în 1954,și este venită pentru a sărbătorii atât copiii cât și depturile acestora de a fi protejați .

În unele țări aceasta este sărbătorită pe 20 noiembrie,însă din 2017 în Romania ,1 iunie este desemnată sărbătoare legală.În fiecare an aceasta este sărbătorită de copii și părinții de pretutindeni,avand loc diverse evenimente sau festivaluri cu scopul de ai celebra.Din cauza pandemiei ,dar si a vremii ploioase ,copii nu au putut să se bucure pe deplin de ziua dedicată lor.

În caminul cultural din Amărăști, de exemplu, a avut loc o festivitate organizată de primărie.Copii din sate apropiate au venit de mână cu mămicile pentru a primii gratis o pictură pe față și pentru a primi o felie de tort.Copiii erau întâmpinați cu baloane de toate formele,fie de girafă ,fie de sabie.Dupa ce își consumau energia dansând pe scenă alături de animatorii petrecerii, aceștia își încărcau bateriile gustând din vata pe bat ce le era pusa la dispozitie.

Nu aveau prea mult timp de răgaz, căci femei îmbrăcate precum un curcubeu și cu părul pastelat îi lua la dans imediat dupa ce înfulecau ultima fâșie de vată.

În jur de 50 de copii au participat la eveniment,acesta terminandu-se destul de repede din cauza condițiilor meteo ce anunțau ploaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *