Poluarea în centrul Craiovei

Spre surprinderea noastră calitatea aerului din Craiova este satisfăcătoare, atingând un procent de 30% in momentul actual.

 Cu toate că nu putem spune că sunt depășite considerabil standardele poluării ,un motiv destul de mare de îpngrijorare este sucursala electrocentrale II,societate ce oferă craiovenilor căldură. În timp ce oamenii din tot mai multe cartiere se plâng de mirosul de cărbune și fum ce le invadează casele.

Pe lângă centrala din Ișalnița, un alt factor ce provoacă o cantitate considerabilă de emisii poluante sunt mijloacele de transporttraficul din Craiova devenind din ce în ce mai mare .

  Din  nefericire centrul orașului este extrem de afectat, datorită traseelor autoturismelor și a transporturilor în comun, în special în acea zonă .Nu mulți sunt cei din Craiova ce preferă mersul cu bicicleta ,astfel nocivitatea gazelor de eșapament emanate în aer sunt mai mari, De asemenea ,poluarea fonică este destul de ridicata în centrul Craiovei,tot din această cauză. Acest tip de poluare creează mai degrabă o stare de nervozitate și discomfort, stare ce poate duce la probleme grave de sănătate. România s-a clasat pe locul 15 a celor mai poluate țări din Europa. Cu toate acestea îngrijorarea oamenilor nu a crescut.

Comisia Europeană a declarat că este dezamăgită de lipsa de inițiativă spunând că țara noastră nu reușește să pună în aplicare sancțiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *