Cimitirul Ungureni, un loc al sculpturilor ce merită văzut

            Multe dintre personalităţile Craiovei se odihnesc aici

       Din loc în loc, lângă cruci, este pusă câte o candelă.Privesc flăcările ce ard şi numele celor ce se odihnesc aici, scrise pe cruci .

       Tot aici văd şi mormântul lui Ion Oblemenco, un fotbalist român, dar şi antrenor la Universitatea Craiova, născut în 1945 şi decedat în 1996, alături de soţia sa, Marga Oblemenco, care a încetat din viaţă anul acesta.

       Merg mai departe şi remarc monumentul funerar al familiei Vorvoreanu . Aici se odihneşte trupul lui Gogu Vorvoreanu,  fost primar al Craiovei, preşedinte de Consiliul Judeţean, deputat, membru al Curţii de Apel Craiova, membru al Partidului Liberal, dar şi al soţiei sale, Polina Vorvoreanu. Ȋn 1911 a trecut în nefiinţă Gogu Vorvoreanu, iar Polina, s-a stins şi ea în 1944. Familia Vorvoreanu a lăsat în urmă o avere, precum Palatul Mitropolitan Vorvoreanu din Craiova, pe strada Fraţii Buzeşti.

       Mai târziu, bag de seamă, un alt monument memorial. Este vorba despre un cavou ce adăposteşte trupurile membrilor ai familiei Nicolae Mihail. Monumentul  este păzit de doi lei din bronz. Nicolae Mihail a fost un pitar aromân, venit în Oltenia din Macedonia. Nicolae a avut un singur fiu, Constantin Dinu, om politic craiovean, care a rămas în memoria colectivă drept proprietar al Palatului Mihail ce găzduieşte astăzi Muzeul de Artă din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *