Din mărturisirile Nataliei Morari

Jurnalista cu experiență de 13 ani, co-fondatoare TV8, autor și realizatoarea emisiunii „Politica Nataliei Morari”, a participat joi, pe 20 mai, la un live pe Facebook, organizat de MentorMe Lab.

eu niciodată nu am visat să devin jurnalistă

Natalia Morari a învățat Sociologie, la Universitatea de stat Lomonosov din Moscova. A povestit că în perioada de studenție, era extrem de activă, se implica în diverse mișcări de tineret. De exemplu, împreună cu Alexei Navalnîi și câțiva tineri au înființat mișcarea de tineret Demokraticheskaya alternativa. Primele sale proteste au început de la dosarul Iukos. Protestau împotriva procesului lui Mihail Hodorkovsky, făcuseră și un flash mob, era un protest „destul de colorat și interesant”. Atunci i-a văzut Evghenia Albats, o jurnalistă de investigație din Moscova. Jurnalista i-a invitat acasă să ia cina. Din acel moment, timp de doi ani, în fiecare zi de marți, cu mici excepții, ei veneau acasă la Albats, unde erau invitați oameni cunoscuți care au făcut reforme în anii 90. Fiind în anul cinci de studii, într-o dimineață, Natalia Morari a fost trezită de un apel de la Albats. Evghenia Albats îi propuse să lucreze la revista pe care o lansa The New Times. Inițial, voia să refuze, căci, până atunci, nu a scris nimic în afară de texte sociologice, dar Albats a convins-o și a început să o învețe. 

poți să iubești profesia, dar poți să te iubești în profesie

În opinia Nataliei Morari, pentru un jurnalist adevărat este important să nu se iubească în profesie, ci să iubească profesia. Totodată, consideră că mulți oameni care ajung în jurnalism de televiziune, „o fac din orgoliu”. Morari a precizat că prima și cea mai importantă calitate a unui jurnalist este curiozitatea.

Natalia Morari a ajuns în jurnalism întâmplător, dar a ales să rămână, deoarece „e o modalitate de a schimba lumea din jur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *