Prin facultate și muzică spre bursa de performanță

Studentă la Jurnalism, bursieră de performanță. Marți, 9 noiembrie, pe site-ul Facultății de Litere, s-a afișat lista cu studenții care vor avea parte de bursa de merit și de cea de performanță, iar Andrada Betej, studentă la Jurnalism în anul III, la Muzică în anul I și interpretă de muzică populară, a primit bursa de performanță.

Cu toate că este greu să îmbine două facultăți, se descurcă. Ea a zis că mereu a încercat ca tot ceea ce face să facă cu drag, cu pasiune și să o mulțumească pe ea în primul rând, dar „mereu e loc de mai bine”. Andrada a povestit că prima sa bursă la facultate a fost cea de merit. A primit-o în primul an, când a terminat primul semestru cu 10. A continuat să învețe, să frecventeze cursurile și a reușit să termine primul an de facultate cu media 10. Atunci a aflat despre bursele de performanță și s-a gândit că „Trebuie să încerc! Nu am nimic de pierdut!”. Dacă nu lua bursa de performanță, tot o lua pe acea de merit. A făcut dosarul pentru bursă și a așteptat. Când s-a văzut pe lista bursierilor și a aflat ca va primi bursa de performanță, s-a bucurat mult. Studenta a privit această bursă ca pe o recompensă și este ambiționată să muncească mai mult. A dezvăluit că la învățare o ajută memoria vizuală și auzul muzical. Atunci când are de învățat mult în sesiune, își structurează materialele pentru fiecare curs și acordă câte o zi fiecărui curs. Ea consideră că studentul care participă la cursuri oricum rămâne măcar cu ceva, deja înainte de sesiune doar recapitulează. 

Pe lângă succesele sale la facultate, Andrada are realizări frumoase și în plan muzical. A reușit să înregistreze trei piese la studio, una dintre ele împreună cu surorile sale mai mici. La începutul anului următor dorește să aducă acele piese în fața publicului. Din iunie până la începutul lunii octombrie a avut evenimente, dar și festivaluri-concurs de folclor, unde a reușit să obțină premii importante pentru cariera sa. Câteva din ele sunt: Premiul II la festivalul ,,Gelu Stan” (Timișoara), premiul II la Festivalul ,,Mariana Drăghicescu” (Timișoara), Premiul III la Festivalul ,,Inimi fierbinți în țara de piatră” (Abrud, Alba) și Premiul Special la Festivalul ,,Ion Dolănescu” (Târgoviște).

Studenților care vor să aplice la bursa de performanță, Andrada le recomandă să aibă încredere în ei, să fie curajoși, să se implice cât mai mult în activități, proiecte, să își dorească mereu să afle din ce în ce mai multe lucruri, să fie creativi și să lupte pentru visurile lor.  

Bursele de merit se acordă studenților integraliști pe baza mediei, iar cea de performanță se atribuie prin concurs organizat de Universitate pentru a recompensa activitatea şi rezultatele profesionale ştiinţifice de excepţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *