de Adriana Marinoiu
Dintre cei 32 000 de studenți ce învață la Universitatea din Craiova, 3 000 sunt cazați în cele patru campusuri universitare. Cele mai bune condiții de cazare sunt oferite de caminele nr. 3, 6, 7 și 14, unde sunt camere cu două locuri. De partea opusă, se află căminele nr. 1, 2 şi 8, unde numărul de celor cazați într-o cameră ajunge și la cinci. Pentru a vă da seama cât de bine este pus la punct sistemul sanitar din căminele studențești din Craiova, am ales să facem comparație între unul din cele mai bune cămine, 7, și unul din celelalte, căminul 8.
Nume de cod: Cămin 7. Descriere: liniște
Fiecare cameră are baie proprie cu gresie, faianță și cabină de duș. ,,Îmi place că, în comparație cu celelalte cămine, avem toaleta noastră, apă non-stop și caldă și rece. Aș mai vrea mici dulapuri în care să ne depozităm ustensilele pentru păr, gen placă, feon, perii”, spune Adina G. studentă la Facultatea de Litere. Căminul este nou. Nu există mucegai şi insecte.
Nume de cod: Cămin 8. Descriere: dezastru
În momentul în care te apropii de Căminul 8, îți dai seama că e ceva putred. Arată ca un bloc vechi. Aici nu putem vorbi despre un grup sanitar pentru că nu există. La capătul coridorului se află o odaie întunecată care se numește baie comună. Horror! Nu credeam că mai există așa ceva. Dușuri vechi, chiuvete ruginite de tonele de apă ce au trecut ,,pe la ele”, într-un cuvant, dezastru.
Eugenia I., studentă la Facultatea de Chimie spune: ,,Aș schimba totul la baia asta. Nu e ceva care să-mi placă. Apa este la program, iar condițiile sunt mizere. Pot spune doar că, deși este baie comună, nu am avut vreodată probleme cu băieții – intimitatea este respectată”.
Interesant este că acest cămin se află în complexul Institut, alături de alte trei cămine studențești, toate noi. Zvonurile spun că ar exista promisiuni de renovare, însă nimic sigur. În acest caz, studenților nu le rămâne decât să spere că anul următor o să ocupe un loc într-un cămin mai bun și condiții decente.