Tehnologia in ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani tehnologia a avansat foarte repede, ajungându-se la recorduri uimitoare, așa că am decis să întreb câțiva studenți de la diferite facultăți din Craiova:

1 Care este în opinia ta cel mai mare progres tehnologic?

2 Care sunt avantajele tehnologiei pentru tine?

3 Cum ți se pare ideea de inteligență artificială?

Rareș Dumitru, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică

1. Nu pot să mă exprim în mod clar, deoarece totul a avut o influență reciprocă. Inventarea mașinariilor, până la descoperirea și utilizarea radiațiilor și semnalelor care au adus cu ele bune și rele, dar fără nici cea mai mică îndoială ne-a ajutat să evoluăm și să explorăm orizonturi noi.

2.Simplitatea și accesibilitatea sunt cel puțin două ideologii care definesc tehnologia. Fiind student în perioada de pandemie, tehnologia a devenit vitală în educație, pe lângă comunicare și informare.

3. Lăsând de-o parte arhicunoscutul concept de „roboții vor distruge omenirea”, inteligența artificială nu reprezintă altceva decât un pas în față al oamenilor pe plan tehnologic. Pe lângă faptul realizării unui mediu de muncă vital în anumite domenii periculoase, oamenii se pot axa pe activități, să zicem, „umane”, care nu implică eforturi sau piedici prea mari pentru ei.

Georgiana Popa, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică

1. În opinia mea, cel mai mare progres tehnologic este internetul.

2. Avantajele tehnologiei pentru mine sunt o comunicare mai eficientă prin intermediul social media și accesul la orice informatie dorită.

3. Ideea de inteligență artificială este impresionantă, deoarece alături de inteligența umană a ajuns la un nivel de necrezut.

Teodor Neicu, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică

1  Cel mai mare progres tehnologic, din puntul meu de vedere este noul proiect lansat de compania lui Elon Musk, numit Neuralink. Acesta constă în amplasarea unui cip de dimensiunea unei monede la nivelul cortexului, care în viitor poate ajunge la o performanță uluitoare de a interacționa cu impulsurile nervoase.

2. Tehnologia a fost creată pentru a ușura viața oamenilor. O simplă utilitate a tehnologiei în ziua de azi este folosirea contactului social prin intermediul platformelor media sau chiar prin contact telefonic.

3. Este un subiect pe de o parte interesant și pe de altă parte ambiguu. Inteligența artificială ne poate aduce ușurință în ziua de astăzi,precum news feedul de pe facebook,instagram etc. dar și recunoașterea facială. Sunt speculații cum că inteligența artificială va supune prin orice mijloace rasa umană, dar consider că împlinirea acestei ipoteze nu se va întâmpla curând.

Sebastian Voinea, Facultatea de Științe Sociale, specializarea Asistență Socială

1. Consider că tehnologia progresează din ce în ce mai mult. Unul dintre cele mai mare progrese tehnologice este internetul.

2. Avantajele pentru mine sunt că mă ajută să comunic cu persoane la distanță, pot să mă documentez foarte rapid și din mai multe surse.

3. Sună promițător, deși nu stiu cu ce se mănâncă. Oricum în zilele noastre avem deja A.I. peste tot și se întinde din ce în ce mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *