Lumea, mediul și noi

În ultimii ani problema mediului a devenit din ce în mai discutată și au apărut din ce în ce mai multe soluții, dar și catastrofe naturale dezastruase. Așă că am vorbit despre această problemă cu patru studenți din Craiova.

1. Crezi că mașinile ar trebui interzise în centrul orașului?

2. Cum consideri că ar trebui făcută reciclarea?

3. Cum s-a schimbat lumea față de când erai mic?

Sebastian Voinea ,Facultatea de Stiinte Sociale, specializarea Asistenta Sociala

1. Nu, mașinile nu trebuie interzise în centrul orașului, deoarece mașinile trebuie să circule peste tot. Nu mi se pare ok,pentru că s-ar produce aglomerație foarte mare.

2. Prin voluntariat și prin reciclarea cu saci. Fiecare persoană trebuie sa dispună de saci de reciclat, iar cei ce preiau sacii trebuie să nu amestece gunoiul normal cu cel din saci.

3. Lumea s-a schimbat în rău, din ce în ce mai mulți își bat joc de natură. Trebuie să înțeleagă că nu este în regulă să arunce gunoaiele pe străzi. Copacii sunt tăiați și trimiși în afara țării. Nimeni nu ia măsuri în aceste privințe.

Cristian Daniel Nanau, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism

1. Nu, nu cred că ar trebui interzise mașinile in centrul orașului deoarece nu mi se pare nimic in neregulă,având in vedere ca sunt și blocuri unde locuiesc oameni ce dețin mașini și pe lângă faptul că nu avem parcări deloc,s-ar crea o altă problemă încercând să rezolvăm alta.

2. Trebuie să cumpărăm din ce în ce mai puține produse cu ambalaj din plastic, să se înlocuiască oricum. La fel și cu bateriile sau alte obiecte electrocasnice. Putem reduce în felul acesta și gropile de gunoi prin utilizarea deșeurilor într-un mod constructiv. Gropile de gunoi duc la poluarea extremă a orașelor și atunci ne putem îmbolnăvi din ce în ce mai repede.

3. Când eram mic nu mai țin minte cum era lumea, dacă se ținea cont de mediu atât, tot ce știu e că am fost educat să arunc la gunoi tot ce trebuie, deși vedeam oameni care aruncau gunoiul pe stradă. Acum, în unele țări chiar s-a făcut treaba bună, nici pic de mizerie pe străzi, la noi, mai greu cu civilizația. De când sunt mic s-a schimbat în bine, dar nu foarte mult.

Rareș Dumitru, Facultatea de Automatică, Calculatoare si Electronica

1. Nu, interzicerea ar provoca prea multă bătaie de cap si coagulare de nervi. Trăim într-o societate pe repede înainte până la urmă.

2. Avem suficiente exemple de cum ar trebui să se producă reciclarea în țările „mai civilizate”, spre exemplu Germania și Japonia. După părerea mea, sortarea și refolosirea materialelor ar fi pe primul loc în dobândirea acestei sarcini.

3. Din punct de vedere al mediului, nu prea mult, poluarea și exploatarea au existat mereu și vor exista în continuare dacă nu există o schimbare sau un plan de a aduce o schimbare.Totusi,nu mediul. ci oamenii s-au schimbat. În proporții semnificative, individul modern este egoist, cinic.

Teodor Neicu, Facultatea de Automatică, Calculatoare si Electronica

1. Nu consider că mașinile ar trebui interzise în centrul orașului ,însă părerea mea este că ar trebui să se circule pe cât de puțin cu acestea ,de preferabil doar în situații de urgență pentru a reduce poluarea mediului și consumul inutil de combustibil.

2. Reciclarea ar trebui făcută prin depozitarea deșeurilor pe categorii,folosindu-se locuri de reciclare/tomberoane ecologice,cel puțin 20 pe cartier.

3. Aspectele principale care s-au schimbat pe timp ce am crescut sunt: – tehnologia, amploarea domeniului tehnic – mentalitatea celor de vârsta mea – mijloacele de informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *