Sănătate în paşi de dans

de Florentina Decă

Sâmbătă, ora 11.00. SSMC (Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova) a desfăşurat, în Casa de Cultură a Studenţilor, proiectul „Sănătate în paşi de dans”.
În foaierul CCS, mediciniştii îi consultă gratuit pe craioveni. „Pacienţii”  îşi află indicele corporal, glicemia, cantitatea de CO2 din organism şi tensiunea. Câţiva bătrâni îşi aşteaptă rândul pe canapele, în timp ce două domnişoare împart cataloage de cosmetice.

La concursul de dans au participat trei echipe din Craiova şi una din Sibiu. În Sala de Spectacole, câţiva membri SSMC, împreună cu juriul – câte doi reprezentanţi de la fiecare universitate. Ovidiu Belu şi Diana Grigorie ne spun cum şi de ce s-au pregătit: „Ne-am antrenat de două ori pe săptămână, în Facultatea de Medicină. Am ales să participăm pentru că dansul este un sport, iar fiecare activitate fizică ne ajută să fim mai sănătoşi”.

Primele echipe sunt din Craiova. Intră în scenă sibienii. Încurajaţi de publicul craiovean, blonda în rochie roşie şi el, în negru elegant, par mai stângaci ca niciodată. Mâini aplecate, picioare încordate şi nicio potrivire. Dar cuplul îşi păstrează calmul pentru dansul vienez. Echipele din Craiova se mişcă pe ritm de jive, determinate şi energice. La sfârşit, avem o surpriză: tango. Concursul se termină cu aplauze şi medalii de aur, argint şi bronz pentru fiecare pereche.  

Proiectul naţional „Sănătate în paşi de dans” s-a desfăşurat în trei ediţii, iar Craiova are în palmares două trofee şi locul I pe ţară. La cea de-a patra, fiecare echipă participantă a luat câte un premiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *