„Românii au talent”, la Craiova

„Oltenii au talent!”. Aşa au strigat astăzi sutele de tineri strânşi pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. A fost prima zi de preselecţii la Craiova, ziua în care cei talentaţi şi-au încercat norocul pentru show-ul „Românii au talent”, o producţie marca ProTv.
La  Craiova, preselecţiile au fost programate pentru zilele de 20 şi 21 august, la orele 10.00. Organizatorii au mai tras de timp, iar evenimentul a început, în prima zi, spre ora 11.00, deşi spectatorii au fost prezenţi cu mult înaintea orei oficiale.
Primul venit în faţa publicului a fost un organizator. Două grilaje din gardul despărţitor au fost date la o parte, iar cei prezenţi au fost grupaţi într-o coloană, de la intrarea în teatru şi până pe trotuar. Toţi au primit indicaţii despre cum trebuie să zâmbească la cameră şi ce mână trebuie să ridice în aer. Camera mobilă, susţinută de o macara, a înregistrat toată euforia craiovenilor, în prima zi de preselecţii.
Dacă au fost prezente persoane talentate, n-aveai cum să-ţi dai seama la o simplă privire. Doar două – trei gupuri te asigurau că participă la concurs, după vestimentaţie: o trupă de dans modern, una de dansuri tradiţionale şi un băiat cu o chitară în mână. Alţii puteau fi identificaţi după formularele necesare la înscriere, iar restul erau doar spectatori.
Gazdele show-ului au fost prezentate publicului printr-o gafă a organizatorului: „Şi acum să vină Pavel şi Bartoş”. După râsete şi aplauze, cei doi şi-au făcut apariţia şi au filmat replicile de intro, înconjuraţi de multe fete.
„- Ce-au zis oltenii când au văzut Dunărea?
-Mamă, ce de jii!”, a fost prima glumă à la Pavel Bartoş, în timpul filmărilor.
Cadrele au fost finalizate cu brio, iar toţi participanţii au intrat în teatru. Îmbulzeală şi veselie, la intrare. În foaierul Teatrului Naţional erau deja prezenţi concurenţi, aşezaţi pe scaune şi pe jos, cu pixuri şi foi în mână. Aici au primit o ultimă indicaţie: cei care îşi finalizau înscrierea trebuiau să meargă în faţa juriului şi să-şi asigure locul mai departe. Era vorba despre o preselecţie fără public şi fără însoţitori. Aceasta a fost o dezamăgire pentru cei prezenţi, pentru că nimeni nu ştia acest lucru. Toţi sperau la un loc în sală.
Mâine este cea de-a doua zi de preselecţii, tot fără public. Săptămâna viitoare, pe 27 şi 28 august, la orele 12.00 şi 19.00 este adevăratul spectacol. Atunci, craiovenii vor fi publicul „Românii au talent”, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”.
TEXT: Raluca Săcuianu
FOTO: Andrei Săvulescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *