Rumänische Talent

Stuttgart Zentrum. Mă plimb printre numeroasele magazine de pe strada regelui – „Konigstrasse”. O oarecare plictiseală mă îndrumă spre un magazin de articole sportive. După ce arunc o privire peste ceea ce mă interesează, îmi cumpăr un tricou (doar ca să nu ies cu mana goală) şi ies.

O mulţime de oameni priveşte cu relaxare într-un anumit loc. „Sind brilliant!”, spune o tânără. Lângă o fântână muzicală, un grup de patru adolescenţi atrage privirea fiecărui trecător. Doi băieţi, unul cu un saxofon, altul cu un set de tobe, o tânără cu o voce mult peste media „românilor noştri cu talent” şi un dansator cu o mobilitate ireproşabilă. Patru elemente ce se îmbină perfect. Melodii precum It’s my life, Save tonight, Wonderwall şi, mai ales, Mr. SaxoBeat sunt interpretate într-un mod original. Curiozitatea mă apropie de locul în care tinerii fac „ravagii”. „Alin, ia telefonul meu”, spune fata care cântă. Oamenii aştia atât de apreciaţi de nemţi sunt români!

Marina, Alin, Cristian şi Sebi sunt patru tineri din Severin care au ales să-şi petreacă vacanţa într-un mod unic. Stuttgart-ul este unul din cele şase oraşe mari din vest, vizitate de ei vara aceasta. Paris, Marseille, Berlin, Amsterdam şi Londra sunt celelalte locaţii în care cover-urile lor au făcut din România o altfel de tară.

Periplul lor a început după depunerea dosarelor pentru facultate. Toţi au luat bacul cu note mari, asta pentru a intra la o facultate bună din Timişoara. Trei dintre ei s-au dus la Politehnică, doar Sebi şi-a ales Facultatea de Matematică. „Am plecat de acasă pentru o vacanţă adevarată, nu pentru a ne face un nume. Cu banii strânşi din ceea ce facem, ne permitem să trăim decent pentru o lună în cele mai frumoase oraşe din Anglia, Germania, Olanda sau Franţa”, povesteşte Marina, relaxată.

Cu gândul la casă, familie, dar şi la primul an de studenţie, cvartetul românesc se relaxează după prestaţia de excepţie într-o terasă cu specialităţi mexicane. Nu au avut nevoie de sponsorizări, publicitate sau de cineva care să le coordoneze tot ceea ce au făcut. Talentul a fost singurul atu al oltenilor noştri din Severin, iar pasiunea comună, principalul catalizator.

de Mario Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *