Festivalul Studenţesc “Rock, Jazz, Folk”, în plină pregătire

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalul Studenţesc „Rock, Jazz, Folk” este în plină pregătire. După o  pauză de nouă ani, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova reuşeşte să reînvie festivalul-concurs în oraşul nostru.

Miercuri, 7 decembrie, este prima zi a festivalului. Seara de jazz începe la ora 19:00 cu concursul la care participă artişti din Sibiu, Cluj-Napoca şi Craiova. Recitalul – Guilty Lemon din Sibiu şi Basorelief. Joi, alte două genuri de muzică se îmbină sub instrumentele şi vocile a opt concurenţi la rock şi folk. Invitaţi speciali: Avatar şi Viţa de Vie. Ultima seară o marchează recitalurile formaţiilor Colibri, Luna Amară  şi cel al lui Bogdan Grosu. Şi vineri cinci studenţi pasionaţi de muzică se întrec pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova. De jurizare se ocupă specialişti în domeniu, dar şi presa – care va forma un juriu aparte şi va acorda o notă concurenţilor.

Ne pregătim cu multă emoţie pentru festivalul devenit un brand pentru oraşul nostru. Invitaţiile au fost scrise, asta pentru că intrarea se face pe baza lor sau a carnetului de student. Dacă vreţi invitaţii, este simplu: le luaţi de la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova sau ne urmăriţi pe noi, colectivul Revistei CSinfo, prin Universităţi şi cămine când le distribuim. O ultimă soluţie este să ne trimiteţi un mail la [email protected] şi noi vă ajutăm să veniţi la rock, jazz, folk. Trebuie să vă mai spunem că invitaţia este de două persoane şi este valabilă pentru toate cele trei zile ale festivalului.

Vă aşteptăm miercuri, joi şi vineri (7, 8, 9 decembrie) la cele trei zile dedicate muzicii de calitate. Pregătiţi-vă încălţările şi vocea, pentru dans şi muzică!

Nicu Alifantis şi Alexandru Arieş, anul trecut în Craiova la”Rock, Jazz, Folk”
Mai jos, o scurtă istorie a Festivalul Studenţesc „Rock, Jazz, Folk”, în caz că nu v-am convins până acum:

Pornit în 1978, pe vremea când Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova nu avea încă o sală de spectacole proprie, la Clubul “Electroputere”,  Festivalul Studenţesc „Rock, Jazz, Folk” a adunat astăzi 33 de ani. Aici au participat grupuri notabile în muzica rock, jazz şi folk, din România: Compact, Holograf, Domino, Byron, Redivivus, Academica,Survolaj, Voltaj, Johnny Răducanu, Marius Pop, Timpuri Noi, Gabriel Cotabiţă etc – unele, ocupante ale unui loc pe podium sau câştigătoare ale marelui premiu. E de remarcat că acest mare premiu nu a fost acordat decât de patru ori în 18 ediţii, fapt care demonstrează exigenţa juriilor care au apreciat calitatea concurenţilor de-a lungul timpului. La inceputul anilor 1980 revista Bilboard scria despre ediţia din 1979 a festivalului, la care Domino (Sorin Chifiriuc) obţinea marele premiu şi Redivivus ocupa locul I, iar Adrian Romcescu locul I la solişti vocali.
de Florentina Decă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *