Cum își fac studenții banii


Toți studenții vor bani. Dacă unii dintre aceștia își fac singuri un venit lunar din job-uri și alte activități, alții se bazează pe părinți. Propoziția „îmi dau ai mei” este foarte cunoscută printre studenții craioveni.

 „Eu nu prea fac bani de buzunar, am bursă de merit, iar de obicei m-am înscris pe la promoții”, ne-a spus Oana C. (anul III, Facultatea de Stiințe Economice). Andrei, student în anul III la Facultatea de Litere, ne-a dezvăluit că depinde de părinții săi: „N-am încă un job, dar mă gândesc la ceva clasic, chelner pe la vreun bar. Bursă nu am, iar pe lună cheltui în medie 3-4 milioane.”

Mihaela P. (anul III, în cadrul Facultății de Ştiințe Economice) a mărturisit că a avut o idee de afacere, dar nu a beneficiat de o bază economică. „Banii mei de buzunar provin de la mami și de la tati. Am avut o idee de afacere cu fondurile europene, dar trebuia mai întâi să investesc, iar eu nu aveam acea sumă. Banii îi dau pe motorină, pe haine şi pe ieșit în oraș.”

Cristi, student la Litere, a spus că nu are niciun job: „Banii mei de buzunar provin în totalitate din buzunarul părinților. Nu am un job încă. Aștept să termin facultatea pentru a mă angaja.”
Toți cei cu care am discutat sunt dependenți într-o oarecare măsură de părinți, unii mai mult, alții mai puțin. Fiecare student are diverse idei de a face bani: meditații, job-uri prin baruri, mall sau alte locuri care oferă un venit bun pentru un program decent de muncă.
de Mario ALEXANDRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *