Pasiunea pentru engleză – motivaţie pentru Litere


Prima zi de înscrieri la Facultatea de Litere a fost încărcată. Încă de la primele ore ale dimineţii au venit candidaţi însoţiţi de părinţi. Indiferent de specializările alese, în faţa sălii în care se achita taxa de înscriere, s-a format o coadă imensă. Ca să aflăm câteva motive pentru care au venit atâţia candidaţi, am stat de vorbă cu câţiva dintre ei.
  Corina Langu, ne-a mărturisit că a ales această facultate fiindcă îmi place să lucrez cu copiii şi mi se pare un lucru interesant”. Ea şi-a depus dosarul la specializarea Engleză – Germană. Visul Corinei este să ajungă o profesoară şi crede că această facultate o va ajuta pe viitor: „Cu toate că mulţi spun că nu mai e o facultate de viitor” a mai adăugat ea.
Pasiunea pentru limba engleză a determinat-o și pe Iuliana Enache să aplice la specializarea Română-Engleză: „Am luat decizia pentru a mă înscrie la această facultate pentru că am terminat un liceu cu profil uman şi îmi place limba engleză şi consider că asta trebuie să fac mai departe”, ne-a mărturisit ea încântată. Întrebată dacă doreşte să se facă profesoară, Iuliana ne-a spus că este încă nehotărâtă asupra acestui lucru, însă ar fi o posibilă profesie pentru ea.
Tot pasiunea pentru limba engleză a făcut-o pe Florea Ana-Maria să se înscrie la specializarea Română – Engleză. „Am ales să mă înscriu la această facultate fiindcă îmi place limba engleză şi cred că România are nevoie de persoane competente şi eu mă număr printre ele”, ne-a declarat ea. Întrebată de meseria de profesor, ea ne-a spus că „am de gând să mă fac profesoară, însă nu o să rămân la acest statut, vreau să fac şi alte lucruri”.

                                                                                                        
                                                                                                                          Andrei COJOCARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *