Prima zi de înscrieri la Facultatea de Ştiinţe Sociale

          Pe 18 iulie au început înscrierile la Facultatea de Ştiinţe Sociale şi se vor încheia pe 25 iulie. Admiterea se face pe baza mediei de bacalaureat la toate cele şapte specializări. Până la ora 13:30 au fost înscrişi 54 de candidaţi la patru specializări: Sociologie, Jurnalism, Asistenţă socială şi Ştiinţe Politice.

            În a doua zi, 19 iulie, s-au arătat doritori de a studia la Facultatea de Ştiinţe Sociale, la cele patru specializări: Jurnalism, Ştiinţe politice, Sociologie şi Asistenţă socială. La ora 11:37 au fost depuse 144 de dosare de concurs, cu medii între 6,01 şi 10.Taxa de înscriere la Facultatea de Ştiinţe Sociale este de 100 de lei pentru prima opţiune, iar pentru a doua de 20 de lei. 
           Am stat de vorbă cu decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, conf. univ. dr. Mihai Costescu, ca să aflăm cum merg înscrierile: ,,Obiectivul nostru este să ocupăm atât locurile de la buget, cât şi de la taxă în funcţie de cifra de şcolarizare. Primul criteriu de departajare este media de la bacalaureat, al doilea este nota de la limba şi literatura română, iar al treilea este în funcţie de departament – o disciplină pentru cele specifice

           Nici viitorii studenţi nu au scăpat de câteva întrebări. Am aflat că Roxana Ş. este una dintre candidatele la Facultatea de Ştiinţe Sociale: ,,Sunt de la Filiaşi. Am urmat un liceu pe filieră teoretică. Am media 9,83. În continuare vreau să studiez jurnalismul pentru că asta mă atrage. Şi Ramona C. s-a înscris la aceeaşi facultate, însă la specializare diferită: ,,Eu o să mă înscriu la Sociologie. Am auzit că e mai uşoară şi au şi mai multe locuri. Am media 7,06. Nici la Geografie nu sunt puţini candidaţi. Alexandra N. ne spune că: ,,Îmi place geografia. Sper să reuşesc cu 8,15. Nu contează dacă intru la taxă sau la buget, atât timp cât îmi place. 
                   Specializările şi locurile alocate fiecăreia dintre acestea sunt următoarele: 
-Asistenţă Socială50 de locuri la taxă; 
-Filosofie – 22 de locuri la buget, 24 de locuri taxă; 
-Geografia – 23 de locuri la buget, 119/taxă; 
-Geografia turismului – 20 locuri la buget, 60/taxă; 
-Sociologie – 24 locuri la buget, 68/taxă; 
-Jurnalism – 24 locuri la buget, 26 /taxă; 
-Ştiinţe politice-25 locuri la buget, 42 /taxă. 
         Dosarele de concurs se pot depune în fiecare zi între orele 09-16, la sălile 407-411.Pe 27 iulie se vor afişa rezultatele provizorii. 

Carla Berneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *