Șansele de angajare, primul criteriu al candidaților la Automatică

             A treia zi de înscrieri a fost plină pentru Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Indiferent de alegerea făcută de candidați pentru una sau mai multe dintre cele şapte specializări, sala în care se fac înscrierile nu a dus lipsă de vizitatori. Am stat de vorbă cu câțiva dintre candidați să aflăm motivul alegerii Facultății de Automatică, Calculatoare şi Electronică, dar și care le sunt așteptările ca viitori studenți.
            Unul dintre candidați, Marius Duca, s-a declarat încântat de meseria pe care i-ar putea-o oferi această facultate: „Vreau să devin inginer. Mă pasionează tehnologia și mi-ar plăcea să lucrez în acest domeniu pentru că se plătește bine. Pentru asta cred că va trebui să învăț cât mai multe, pentru a-mi găsi un job bun.” Marius ne-a spus, de asemenea, că a mai avut și o altă opțiune pentru înscrierea la facultate, dar va rămâne în acest domeniu: „M-am mai înscris și la Facultatea din București, tot la Automatică, și voi rămâne acolo dacă voi fi admis”.

             Pasiunea pentru calculatoare a fost pentru un alt candidat pasul hotărâtor să-şi depună dosarul la această facultate. Bogdan Ionuț Cristian ne-a spus că: „Am ales ingineria sistemelor multimedia pentru că mă pricep în acest domeniu. Vreau să fiu admis și apoi să termin cu bine facutatea”. Cristian Ionescu, fost elev al Colegiului Național „Carol I” ne-a declarat că alegerea Facultății de Automatică, Calculatoare şi Electronică s-a datorat atracției lui spre profilul real. „Îmi place foarte mult automatica. Mi-am ales specializarea ceasuri contrafăcute calculatoare în limba engleză și vreau să aprofundez ce am făcut în liceu, să mă perfecționez și după ce termin, să-mi găsesc un job bun”.

            Pentru Adriana Șoancă alegerea facultății s-a datorat familiei: „Mi-am ales Automatica pentru că fratele meu a fost și el aici și sper să mă poată sprijini. El s-a angajat încă din timpul facultății și aș vrea să îi calc pe urme”.
Anca Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *