40 de candidaţi pe zi la Facultate de Economie şi Administrarea Afacerilor

             Înscrierile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor au început de pe 12 iulie. Până acum s-a înregistrat o medie de aproximtiv 40 de candidați pe zi.
             Numărul locurilor disponibile este de 1055 pentru forma de învăţământ zi, dintre care doar 371 sunt la buget. Viitorii studenți au la dispoziție opt domenii, dintre care își vor putea alege în funcție de preferințe. Fiecare este însoțit de câte cel puțin o specializare. Cele mai căutate domenii sunt Finanțe Bănciși Contabilitate. Cei interesați de Facultatea de Economie și Administrare Afacerilor îşi pot depunde dosarele până pe 27 iulie, în clădirea centrală a Universitaţii din Craiova.             
             Rezultatele vor fi afișate parţial pe 29 iulie, iar cele finale pe 03 august. Taxa de înscriere se plătește în funcție de numărul domeniilor alese. Pentru maxim patru domenii, candidații vor plăti 100 lei, iar taxa va creşte cu câte 20 lei pentru fiecare alt domeniu suplimentar.

            Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor oferă un număr de 371 locuri la buget, la taxă locurile fiind mult mai multe, 644. Învăţământului la distanţă (ID) îi sunt rezervate 575 locuri. Mai jos vă prezentăm locurile la taxă şi buget alocate fiecărei specializări:

  • Finanțe și Bănci: un total de 180 de locuri pentru această specializare, dintre care 57 la buget.

  • Finanţe şi Bănci în limba engleză: 20 de locuri la buget şi 10 la taxă.  
  • Economia Comerțului, Turismului şi Serviciilor: acestei specializări i-au fost alocate 100 de locuri, 40 buget, respectiv 60 taxă.                        
  • Contabilitate și informatică de gestiune: candidaţii la această specializare au la dispoziţie cel mai mare număr de locuri la buget, 60, dar şi la taxă, 85.
  • Statistică și previziune economică: 20 locuri la buget şi 40 la taxă.                                     
  • Informatică economică: cei ce se înscriu la această specializare trebuie să se încadreze în cele 32 de locuri la buget şi 43 la taxă.                                                                        
  • Management: candidaţii interesaţi de management au la dispoziţie 48 de locuri la buget şi 82 la taxă.
  • Economie și Afaceri internaționle: un număr total de 105 locuri, dintre care 39 la buget şi 66 la taxă. 
  • Economie şi Afaceri internaţionale în limba engleză: a doua specializare în limba engleză le oferă candidaţilor 20 de locuri la buget, respectiv 30 la taxă.         
  • Marketing: un număr de 35 de locuri la buget şi 55 la taxă a fost alocat pentru marketing.
  • Economie generală și Comunicare Economică: candidaţii trebuie să ştie că această specializare nu oferă niciun loc la buget, la taxă fiind disponibile 50 de locuri.                 
Candidaţii care doresc să opteze pentru forma de învăţământ la distanţă au la dispoziţie patru specializări din cele prezentate anterior, cu următoarele locuri: Management(175 locuri), Contabilitate şi Informatică de gestiune (150 locuri), Finanţe şi Bănci (150), dar şi Economie şi Afaceri internaţionale (100).
de Denisa Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *