Leru-i ler și iarna asta

Nici nu a venit luna decembrie că deja începe să se simtă atmosfera de iarnă: agitaţie, cozi interminabile şi mult shopping. Orașul se împodobește cu luminițe multicolore, iar magazinele pe lângă ofertele de Black Friday au și brăduți, beteală și jucării care te determină să mai cumperi câte ceva în așteptarea moșului.
Colindele fac și ele parte din tabloul de Crăciun. Parcă și aud dimineața, în mașină la radio bancuri despre eternele colinde ale lui Ștefan Hrușcă: ,,Când Hrușcă e răcit se amână Crăciunul” sau ,,Hrușcă poate muri într-un singur fel: înecat în ler”. Cum în ultimul timp ținta glumelor a fost Fuego și deja celebra melodie ,,Împodobește mamă bradul” nu au întârziat să apară și glumele la adresa lui. Așa că cei de la radio ne anunță că Fuego va cânta cu Smiley și Alex Velea melodia ,,Brazi verzi pe pereți” cu Ruby ,,Stinge instalația” sau Andra ,,Inevitabil va fi împodobit”. Lista nu se încheie aici. Ca în fiecare an și Elvis de România (Ștefan Bănică Jr.) pe lângă bubulina gospodina și Veta cu chiuveta susține la Sala Platului concertul de Crăciun. Altădată, în ajun vedeam la știri colindătorii care mergeau în fața palatului lui Becali, iar el îi răsplătea nu cu vin fiert și cozonac cum se face în mod tradițional, ci cu diverse sume modice în euro. Cei care mai știau și Crezul primeau un bonus, tot financiar doar că anul ăsta Jiji nu va mai fi colindat, cel puțin nu la palat.
Pe lângă colinde, instalații și tradiții mai este și aglomerația fie cea din hipermarketuri, fie cea din trafic unde oamenii uită cel puțin pe moment de îndemnul ,,de Crăciun să fii mai bun” și își adresează creștinește câteva înjurături. Cu toate astea Crăciunul rămâne una dintre cele mai frumoase sărbători așteptată până și de Grinch.
                                                                                                                                
                                                                                                                                                                  Nicoleta VĂRZARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *