Competiție în cercetare

Universitatea din Craiova și-a anunțat oficial, joi , 8 mai, intrarea în proiectul „Cercetători competitivi pe plan european în domeniul științelor umaniste și socio-economice”.

Programul urmărește să încurajeze competiția dintre cercetătorii români, umaniști și economiști. Direcțiile de atac sunt crearea unei rețele interactive între participanți și finanțarea activității lor. „Punem la dispoziție mijloacele tehnice necesare cercetării: laptopuri, calculatoare. De asemenea, urmărim să dotăm o mini-bibliotecă cu materiale pentru activitatea de cercetare.”, a declarat prorectorul Marian Ionașcu.
Proiectul ține un an și jumătate. Acesta acoperă munca a 20 de cercetători craioveni: 10 doctoranzi și 10 postdoctoranzi. Bursele lunare pe care le primesc sunt de 1500 de lei, respectiv 2500 de lei de căciulă.
Directorul Departamentului de Fonduri Europene (DFE), lector univ. dr. George Gârleșteanu, a subliniat: „În ultimii 7 ani de zile, un număr mare de cercetători ai Universității din Craiova au primit astfel de burse doctorale și postdoctorale și au reușit să realizeze o cercetare avansată, în domenii diverse”.
„E important ca cercetătorii să comunice între ei.”
Participanții sunt sprijiniți financiar dacă  participă la conferințe sau seminare  pe obiectul cercetării lor, oriunde în țară sau în statele Uniunii Europene. „E important ca cercetătorii să comunice între ei.”, a adăugat prorectorul responsabil cu administrarea fondurilor europene.
Doritorii se pot  înscrie în proiect până pe 16 mai.

 Nicușor GAVRILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *