Sesiunea trece, studenţii rămân!

Sesiunea se apropie și ne-am gândit să vedem cum se pregătesc colegii noștri să o întâmpine. Poate ne putem inspira și noi din metodele lor de învățare. Mulți dintre ei însă, cu o atitudine arogantă, aleg să ne ignore sau, în cel mai bun caz, să ne spună în trecere: ,,Nu știu’’, ,,Nu învăț’’. Am descoperit însă și studenți care acordă o bună parte din timp învățatului. Evită să se aglomereze cu materia.

,,Ce metodă de învățat aveți în sesiune?’’

Elena Ciocârlan 
Liviu Niță
Tatiana Simion (Literatura romană în context european): Învăţ repede, gândesc  logic și reiau mereu.

Elena Ciocârlan (Informatică): Încerc  să nu mă mai uit la televizor, să nu îmi mai încarc memoria cu alte lucruri. Am memorie vizuală, aşa reuşesc să învăţ.

Simona Andreea Ionaşcu
Florin Manea (Traducere și interpretare): Învăț mai ales seara, îmi structurez fiecare subiect în parte, aleg ideile principale și pe ele mă bazez. Mă ajută  foarte mult.

Andreea Bălan (Facultatea de Litere): Învăţ şi logic, şi mecanic, iar rezultatele sunt bune. Învăţatul logic este mult mai bun decât cel mecanic, reţin mai multe informaţii.
Lorena Secreţan (Română-Engeză): Îmi fac scheme și mă apuc să învăț cu o lună  înainte de  sesiune, să am timp să repet.

Liviu Niță (Engleză-Spaniolă): Nu învăţ înainte de sesiune, îmi place să fiu atent la cursuri şi din tot ce îmi aduc aminte fac nişte ,,bullet points” pentru fiecare lecţie sau capitol.
Aurelia Dinu (Română-Spaniolă): Învăţ  fiecare lecţie, o repet în timpul anului. Vin la cursuri și asta mă ajută foarte mult. Am obţinut note bune cu această metodă.
Djordje Petrovic Pirke (Germană-Engleză): Învăţ  în sesiune și înainte. Învăţ doar logic pentru că sunt la ,,Litere” și trebuie să învăţ astfel.

Mircea Constantinescu
Simona Andreea Ionaşcu (Economie și  Afaceri  Internaţionale în Lb. Engleză): Citesc teoria, încerc să o aplic făcând exerciţii. Încerc să învăţ logic, nu mecanic, pentru că sunt pe profil de limba engleză .


Mircea Constantinescu (Horticultură): De obicei, sunt un leneş, las totul pe ultima sută de metri. Consider că aşa este mai bine, informaţiile sunt mai proaspete. Desigur, este şi un dezavantaj, mult mai mult stres, dar de obicei sunt relaxat și optimist.
Diana GRUIA
Laurențiu BĂDICUȚ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *