De la fost Decanat, la cantină pentru studenți

    
         În sediul central al Universității  din Craiova va fi înființată o cantina pentru studenți. Aceasta va avea între 80 și 100 de locuri. Suprafața necesară pentru amenajarea cantinei este de 870 de mp, fiind construită o suprafață de 337,65 mp. Se vor realiza reparații interioare, recompartimentări, în vederea obținerii unor condiții corespunzătoare desfășurării activităților. Spațiile necesare sunt: sală pentru servirea mesei, spații pentru pregătirea hranei, depozitare și magaziile necesare, grupuri sanitare, vestiare pentru personal.
        „ Realizarea acestei cantine este importantă pentru studenți, având în vedere ca în cadrul Universității din Craiova funcționează o singura cantină în zona Complexului Mecanică, în incinta căminului nr. 14. Cantina va fi in sediul central al Universității, strada A. I. Cuza, Nr. 13, în zona fostului Decanat al Facultății de Litere. Din punct de vedere tehnic,  este cea mai bună locație, fiind necesar un spațiu destul de mare. Fondurile realizării acestei investiții sunt proprii, din diferite venituri provenite de la cămine si cantine”, a spus Cristian Stanciu, Directorul de Imagine al Universității din Craiova
     În sediul clădirii Rectorat, programul de funcționare zilnic este intre 8:00-22:00 și se desfășoară cursuri pentru un număr mare de studenți (aproximativ 7000) din cadrul celor cinci facultăți,  fiind necesar amenajarea unui spațiu unde să se poată prepara și servi meniuri zilnice.
          Studenții așteaptă cu nerăbdare construirea acestei cantine care nu are încă un termen fix de finalizare

       „Mi se pare o idee bună,  fiindcă nu apuci să mănânci mereu acasă. De exemplu, eu încep zilnic la 8 și nu am timp să mănânc, termin după-amiază și sigur aș prefera sa mănânc ceva consistent, și nu fast-food sau chipsuri. Cât despre preț, nu știu. Cel mai bine ar fi să aibă un preț pentru  toate buzunarele, pentru ca banii studenților și așa puțini, se termină repede și nu iți convine sa cheltui prea mult, a spus Simona Pisică, studentă în anul I la Facultatea de Litere. Aceeași părere o are și Cristina C., studentă la Facultatea de Litere, anul I : „Ca meniu, eu mi-aș dori  cele două feluri principale și  desert, ceva dulce ca sa ne dea energie pentru cursuri. Prețul mi-aș dori sa fie undeva între 10-12 lei.”

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *