Recomandări


Stoner (Editura Polirom, Iaşi, 2014)
Autor: John Williams
Traducător: Ariadna Ponta
O capodoperă necunoscută, un roman redescoperit după 50 de ani şi devenit bestseller internaţional
William Stoner, fiul unor fermieri din Vestul Mijlociu, se înscrie la Universitatea din Missouri pentru a studia agricultura. Încet-încet, îşi dă seama că adevărata sa vocaţie este literatura. Ajuns profesor, va încerca să insufle generaţiilor de studenţi dragostea pentru lecturi, ducînd în acelaşi timp o viaţă aparent banală, care capătă însă o valoare universală. E, de fapt, viaţa majorităţii dintre noi, cu conflictele, singurătăţile, izbînzile şi mai ales înfrîngerile noastre într-o lume cel mai adesea potrivnică. Stoner este o experienţă literară unică, un imn închinat literaturii care ne modelează vieţile.

Fast and Furious 7
Regia: James Wan
Cu: Dwayne Johnson, Jason Statham, Paul Walker, Vin Diesel
Gen film: Acţiune, crimă, thriller
Furious 7 este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Diana Krall: este o interpretă de jazz canadiană.
A început să cânte la pian la vârsta de 4 ani, iar în liceu a făcut parte dintr-o mică trupa de jazz. La 15 ani cânta cu regularitate în diverse restaurante din Nanaimo (localitatea ei natală).

În 1993 a lansat primul ei album intitulat Stepping Out. Al treilea LP semnat Diana Krall – „All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio” (1996) a fost nominalizat pentru Grammy şi s-a menţinut timp de 70 de săptămâni în topul Billboard jazz. Au urmat alte nominalizări la Grammy şi chiar un trofeu câştigat la categoria „Cel mai bun muzician de jazz al anului”. În august 2000, Diana Krall a făcut echipă cu Tony Bennett pentru un turneu de 20 de orașe.

Claudia PREDILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *