Studenții ajută din puținul lor


Studenții inimoși care fac parte din Organizația Studenților Politehniști Profil Electric Craiova (O.S.P.P.E.C), în parteneriat cu Asociația Studenților din Facultatea de Litere (A.S.F.L) au lansat a opta ediţie a proiectului „Ajută-i din puținul tău”.
Studenții oferă posibilitatea tuturor celor care vor și pot să dea o mână de ajutor, în preajma sărbătorilor de Paște persoanelor vârstnice cu nevoi materiale sau sociale care se află în azile.

În perioada 30.03.2015 – 7.04.2015, special pentru donații, studenții din O.S.P.P.E.C și cei care fac parte din A.S.F.L au amenajat standuri în Universitate și la sediul O.S.P.P.E.C.
Cei care se ocupă de proiect sunt voluntarii înscriși în cele două organizaţii studențești. Este o campanie de strângere de fonduri, haine sau orice alt lucru care îi poate face fericiți pe bătrânii lipsiți de sprijin. Proiectul se adresează tuturor celor care vor să-și deschidă inima și să fie mai buni. Are loc în fiecare an, atât de Crăciun cât și de Paște. În preajma sărbătorilor de iarnă, bunurile obținute sunt donate copiilor din centrele de plasament. Campania desfăşurată înaintea sărbătorilor pascale este dedicată bătrânilor din azile.

Donatori s-au găsit. „Au donat studenți din cadrul Facultății de Inginerie Electrică, din căminele studențești, studenți de la Universitatea din Craiova. În principiu toată lumea care a dorit să dea o mână de ajutor”, a declarat Ciprian Cepleanu, președintele O.S.P.P.E.C. „Anul acesta s-au strâns peste 1200 de lei. Cu ei le vom lua bătrânilor lucruri utile. Nu e un proiect făcut pentru a obține capital de imagine. Gestul cred că este mai important decât suma donată”, spune Cristina Berechet, președintele ASFL.

Banii au fost strânși pentru 27 de bătrâni ce se află într-un azil din cartierul Craiovița Nouă. Donarea se va face joi, 9 aprilie, la ora 12:00. „Banii sunt suficienți pentru o plasă plină cu produse folositoare bătrânilor. Am evitat produse cu zahăr, acid, căci nu fac bine, mai ales celor care suferă de diabet ”, a mai adăugat Ciprian, președintele O.S.P.P.E.C.

Voluntarii se implică material, dar și sufletește în această activitate de caritate. Cea mai mare satisfacție este mulțumirea și chipul luminos al persoanelor din azil. 

Claudia PREDILĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *