Roboţii au invadat Centrul Vechi al Craiovei

                              

            Roboţii realizaţi de studenţii craioveni în cadrul proiectului „Studenţii noştri pot mai mult” au invadat Centrul Vechi al Craiovei. Universitatea din Craiova  a desfăşurat în zilele de 28 şi 29 mai 2015, între orele 09:00-17:00, a III-a ediţie a proiectului care vizează stimularea creativităţii, dorinţa de implicare a studenţilor în derularea activităţilor practice şi promovarea voluntariatului. Studenţii au promovat o serie de proiecte realizate de ei, printre care și un robot controlat prin telefonul mobil sau tabletă. Acesta a atras atenţia trecătorilor care s-au îngrămădit să vadă cum funcţionează invenţia expusă.

            Alina Duţă, profesor la Facultatea de Mecanică, ne-a explicat câte specializări sunt la această facultate şi câte locuri sunt destinate studenţilor pasionaţi de mecanică: „Anul acesta, pentru studenţi, avem locuri la buget şi taxă. Printre specializări se numără Ingineria autovehiculelor, Ingineria transporturilor, Ingineria civilă şi industrială. Avem peste 250 de locuri la buget şi aproximativ 200 la taxă.”

  Citatele lui Dante, prezente la târg

            Nu au avut roboţi, dar au avut o scurtă călătorie prin literatură. Studenţii Facultăţii de Litere, partea filologică, au avut cu ce să se mândrească anul acesta la târg. Printre pliante şi cărţi de specialitate, aceştia au prezentat şi câteva citate ale autorilor celebri: „Un lucru inedit pe care îl prezentăm anul acesta, pe lângă cărţile şi pliantele pentru informare, este promovarea literaturii prin citate. Avem câteva citate ale lui Dante. Aşteptăm studenţii interesaţi de ofertele Facultăţii de Litere” a spus Andreea B. (Franceză-Germană, anul II).


  Amenajări florale realizate de studenţii de la Peisagistică

            Nici studenţii de la Peisagistică nu s-au lăsat mai prejos şi au vrut să arate trecătorilor interesaţi cele mai inedite amenajări florale. Muncă lor a fost răsplătită cu laude şi multe poze. Chiar dacă florile folosite erau artificiale, acestea au reuşit să atragă atenţia prin minuțiozitate  şi tehnica folosită: „Promovăm secţia de Peisagistică unde se fac amenajări de grădini şi amenajări interioare. Am venit cu câteva realizări ale studenţilor din diferiţi ani,” a spus Cătălina Salahoru (Peisagistică, anul III).


            Evenimentul organizat a fost finanţat de Universitatea din Craiova în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Dolj şi Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS). Principalul organizator şi sponsor al acestui eveniment este Prorectoratul Programe de Studii şi Asigurarea Calităţii.

Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *