Excursie de studiu pentru studenţii Universităţii din Craiova

   Studenţii cu mediile cele mai mari de la Litere şi de la Economie şi Administrarea Afacerilor au fost pe 30 şi 31 octombrie într-o excursie de studiu în Oltenia, în cadrul proiectului „Pregătiţi pentru performanţă pe piaţa muncii”, proiect cofinanțat din fonduri europene
   Prima oprire în cadrul excursiei a fost la Biblioteca Judeţeană I. G. Bibicescu Mehedinţi din Drobeta-Turnu Severin. Studenţii au văzut cele mai vechi volume româneşti şi străine şi felul în care se lucrează într-o bibliotecă și cum să interacţioneze cu oamenii. „Am avut activităţi de Halloween şi cel mai interesant lucru a fost faptul că am învăţat bătrânii să folosească computerul şi să comunice cu noi prin intermediul tehnologiei”, a spus Izabela Zamfir, bibliotecara la Biblioteca Judeţeană din Severin.
   „Mi s-a părut interesant să văd atâtea cărţi vechi. Din discuţiile pe care le-am avut, am înţeles că voi putea împrumută orice carte doresc eu, iar dacă nu o vor avea la Turnu Severin, vor face un schimb interbibliotecar cu o biblioteca din alt oraş şi mi-o vor putea împrumută. Am apreciat asta foarte mult” a spus Adelina Matei, studentă la Facultatea de Litere din Drobeta Turnu Severin (anul I).

   Studenţii au vizitat Portul şi Cetatea Medievală a Severinului, iar ultima oprire a fost la Băile Herculane, unde au rămas cazaţi peste noapte. Aici, au participat la şedinţe cu managerul şi coordonatorii proiectului şi au fost iniţiaţi cum să pătrundă pe piaţă muncii. „Conferinţă a durat aproape două ore, iar din toată, am reţinut cel mai important lucru «Puterea e în mintea noastră», a noastră, a studenţilor, a noastră a oamenilor. Cât de grea este o situaţie şi o meserie, este important să fim convinşi că noi vom reuşi să facem performanţă” a spus Alina Rochian, studentă la Facultatea de Litere (anul I).
   Studenţii au vizitat Grota Haiducilor, au văzut statuia lui Hercule din fier de tun adusă în Băile Herculane în 1847, dar şi hotelurile impunătoare din anii 1800-1900 care acum au devenit ruină. Seara, studenţii au participat la activităţi sociale în cadrul hotelului, unde au dansat, au jucat cărţi şi biliard: „Pe lângă activităţile clasice, în stagiunea de practică, există şi activităţi nonformale, activităţi de studiu. Am vizitat obiective socio-economice şi am ţinut o conferinţă în sala Hotelului Domogled. Studenţii au văzut cum se lucrează în instituţii şi au socializat” a spus Cristian Belgun, consultant proiect.
   Studenţii au beneficiat de masă şi cazare gratuită.
Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *