Mii de craioveni au ieşit în stradă pentru Colectiv

    Mii de oameni au protestat miercuri în Piaţa „Mihai Viteazu” din Craiova împotriva sistemului care a dus la tragedia de vineri, 30 octombrie din clubul bucureştean Colectiv. Protestul programat la ora 18, a început cu aproximativ o ora întârziere. Oamenii s-au adunat cu bannere şi steaguri ale României. După ora 19, cei aproximativ 3000 de oameni au ţinut un moment de reculegere în memoria celor 32 de victime din Colectiv şi au continuat să scandeze împotriva clasei politice pe care o consideră coruptă.

   „Vreau ca România să se schimbe în bine. Protestez pentru acei tineri care au fost victimele sistemului defectuos din ţara noastră. Oriunde se poate întâmplă asta, nu doar în Bucureşti. Trebuie să tragem un semnal de alarmă”, a spus o elevă prezentă la manifestaţie.

   

                                                                                
    Un alt tânăr susţine că România merge pe o cale greşită şi de 25 de ani nu s-a întâmplat nimic bun în ţara în care trăieşte. „Sunt profund dezamăgit de sistemul actual din România. De 25 de ani ne luptăm să fie bine şi la noi. Bunicii noştri au trecut prin război, părinţii prin Revoluţie şi se pare că a venit şi rândul nostru, al tinerilor. Vrem să scăpăm de corupţie”, a spus acesta.

   Protestatarii au scandat sloganuri îndreptate către clasa politică şi au făcut referire la ce s-a întâmplat vineri în clubul Colectiv: „Demisia!”, „Vrem spitale, nu catedrale!”, „La puşcărie, corupţii la puşcărie!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă!”. 

  
  După ce în Piaţa „Mihai Viteazu” a răsunat imnul României cântat de cei prezenţi, protestatarii au mărşăluit către Primărie, unde au continuat să scandeze împotriva administraţiei locale. Aceştia prelungit protestul pe strada A.I.Cuza, pe care au reuşit să o ocupe în întregime.

   Vineri se anunţă proteste de amploare în toată ţara, iar craiovenii au spus că vor mai ieşi în stradă şi în zilele următoare.




Amelia TUȚĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *