Ai o bursă. Ce faci cu ea?

Studenții Universității din Craiova așteaptă bursele pe semestrul al doilea. Am stat de vorbă cu trei studente ca să aflăm ce fac cu banii primiți și ce pretenții au.

Pe Alina (Științe Politice, I) bursa de merit de pe primul semestru a ajutat-o să fie independentă: ,,Din bursă cumpăr ce-mi trebuie, fără să fiu nevoită să le mai cer bani părinților”. Cu toate că este singurul ei venit, studenta nu are de gând să câștige suplimentar, în urma unui job pentru că, spune ea, este cumpătată când vine vorba de cheltuieli.

Şi colega ei Valentina se bucură să nu mai apeleze la părinți, deşi are mai puțini bani, pentru că primeşte doar bursă socială. Cât despre cheltuieli, Valentina folosește banii ,,rațional” în funcție de priorităţile pe care şi le stabileşte. Încearcă să-i ajungă banii pentru o lună întreagă, dar nu reuşeşte de fiecare dată. Nici ea nu intenţionează să lucreze în timpul facultății, pentru că nu crede că le poate face pe amândouă bine.

Sabina (Română-Engleză, I) așteaptă bursa de merit și pe semestrul al II-lea. Ea cheltuieşte mult pe haine și accesorii de calitate. Este pretențioasă și poate economisi bani, dar tot pentru lucruri de calitate. O ajută şi părinţii. ,,Pe lângă articole și accesorii vestimentare, îmi place să fiu în pas cu tehnologia și investesc în gadget-uri. Sunt interesată de tot ce apare nou pe piață”. Nici Sabina nu dorește să aibă un job în timpul facultății, pentru că vrea să se dedice în totalitate studiului.

Bursele de merit acordate lunar studenților sunt de 600 de lei, pe când cele sociale sunt de 460 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *