Diferiţi, dar egali

de Ramona Rusănescu


Societatea Studenţilor Medicinişti, în colaborare cu Agenţia Regională de Mediu din Craiova, a organizat o acţiune cu scop umanitar pentru copiii cu dizabilitaţi. 50 de pungi pline, tort, prăjituri şi mult entuziasm din partea studenţilor pentru a-i bucura pe aceşti copii.

Acţiunea s-a desfăşurat pe 4 iunie la Şcoala Specială “Sf. Mina”, cu prilejul a două zile importante: 1 iunie, Ziua Copilului şi 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului.

Pentru copiii cu probleme de aici, 1 iunie nu înseamnă prea mult, de aceea, ei au avut parte de o sarbătoare. Pe feţele lor se vedea seninătate, inocenţă şi zâmbet. Unii au cântat, au recitat poezii, şi-au arătat mândri desenele, alţii pur şi simplu au aplaudat de bucurie. O conversaţie scurtă în care să le admiri câte un lucru mărunt ori un desen sau doar să faci cunostinţă cu ei, nu cereau mai mult. Fiecare a primit cate o pungă cu dulciuri şi un tricou inscripţionat cu Ziua Mediului. La prima vedere, pentru mulţi, ajutorul nu pare cine stie ce. Dar pentru nişte copii cu un prezent şi mai ales un viitor incert este. Pentru că la sfârşitul clasei a X-a sunt nevoiţi să parăsească şcoala şi internatul acesteia, lăsaţi să se descurce aproape singuri.

Au venit 50 de copii din clasele I-X ale şcolii în sala de la etaj unde a avut loc întâlnirea. O sală cu desene colorate pe pereţi, ca şi pe holuri. Un loc primitor în care îndemânarea lor şi-a pus amprenta. La intrare, pe un panou e scris mare “diferiţi, dar egali”.

“Avem acest proiect de mai mulţi ani. Venim aici in fiecare an de sarbatori, dar şi în weekend-uri. Vrem să le facem o surpriză frumoasă copiilor” ne-a spus Diana, studentă şi voluntară a SSMC. Cu siguranţă zâmbetele şi reacţiile copiilor au facut scopul lor îndeplinit.

Conducerea şcolii e receptivă la astfel de acţiuni, după cum mărturiseşte directoarea şcolii, Lucia Stanciu: “Pe copii încercăm să-i dezvoltăm şi emoţional, prin astfel de activităţi. După cum ştiţi, poţi să fii foarte inteligent, poţi să ai foarte multe cunoştinţe acumulate, dacă emoţional nu ştii cum să acţionezi, eşti un om pierdut.

FOTO: Tatiana Gandrabur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *