Agronomia are din nou cantină

Cantina de la Agronomie şi-a reluat activitatea după ce a fost închisă timp de trei ani. Sala de mese din campus este deschisă de luni până vineri, între orele 11-18. Aici, studenţii găsesc mâncare bună, la preţuri accesibile.

La trei minute de la începerea programului, cinci studenţi deja serveau masa. Ionel G., student la Mate-Info, în anul al-II-lea, mânca o ciorbă de perişoare: ,,Mă bucur că s-a redeschis cantina. Este a doua oară când mănânc aici şi mâncarea e foarte bună. Vin pentru că este aproape de mine – stau în cămin. În plus, sunt preţuri mici”.

Pe ritmurile melodiei ,,Is it love”, a Celiei, inspectam preţurile: ciorbă de perişoare/ciorbă de burtă- 3,5 lei; cartofi prăjiţi/cartofi la cuptor- 2,5 lei; copănele de pui/cârnăciori – 2lei; salată de varză- 2 lei. Tragem linie şi calculăm. Un meniu nu depăşeşte 10 lei. Destul de convenabil pentru punga unui student. La altă masă, trei colegi îl aşteptau pe Silviu (Drept, anul II) să termine de mâncat: ,,Eu mănânc mai încet, savurez mâncarea, pentru că e delicioasă!”.

Meniul este stabilit de administratorul cantinei, împreună cu bucătarul-şef, Stancu Dinu: ,,Avem feluri şi feluri, cu preţuri între 8 şi 10 lei, în funcţie de ce vrea studentul să mănânce”. Pentru ca mâncarea să fie gata până la ora 11, nea’ Dinu începe pregătirile înainte să răsară soarele. ,,Toate ingredientele le cumpăr din engros-urile din Craiova. Mă bucur că nu mai rămâne mâncare de pe o zi pe alta, ceea ce înseamnă că studenţilor le place”, ne-a mai spus bucătarul.

Vestea că s-a redeschis cantina s-a răspândit rapid printre studenţi, astfel că s-au tras primele concluzii: mâncare multă şi bună, pe bani puţini.

de Lavinia Ureche, Andreea Drăgoianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *