Dispensar studenţesc

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie un dispensar numai al lor, aflat la Agronomie, unde pot merge gratis de câte ori au nevoie. Unitatea se adresează în mod special sudenţilor din afara localităţii, care nu dispun de un medic de familie în Craiova. Aceasta este deschisă şi pentru studenţii craioveni, care au nevoie de asistenţă medicală şi aleg să vină aici.

Pentru acest dispensar lucrează cinci medici generalişti şi patru specializaţi pe medicină dentară, care lucrează în ture. Acesta are două cabinete de stomatologie, unul pentru planning familial şi săli de tratament, unde studenţii îşi pot face analize sau controale, iar cei din afara Craiovei pot primi trimitere către medici specialişti. Pentru a veni la dispensar, studenţii nu au nevoie de programare. Tot ce trebuie să aibă este carnetul de student vizat pe anul în curs şi nu trebuie să platească absolut nimic, deoarece consultaţiile sunt gratuite. ,,Studenţii vin în fiecare zi din diferite motive de sănătate sau urgenţe, iar noi le acordăm asistenţa medicală de care au nevoie. Mereu se vor afla doi sau trei medici în dispensar la dispoziţia studenţilor”, a spus Maria Popescu, medic generalist.

Dispensarul este deschis cinci zile pe săptămână, de luni până vineri, între orele 7 şi 20. Acesta este implicat şi în desfăşurarea campaniei de donare de sânge, organizată de studenţii de la Medicină.

de Lavinia Ureche, Andreea Drăgoianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *