Ora de liniște a Pământului

Astăzi, 31 martie, între orele 20:30 şi 21:30, România stinge becurile. 41 de orașe româneşti sărbătoresc Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. În aceste localităţi, iluminatul stradal și cel al clădirilor emblematice se va opri pentru o oră, timp în care pământul se va odihni și va respira aer curat.
 La inițiativa World Wide Fund for Nature (WWF), acestea s-au înscris pe lista oraşelor oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc intens pentru eveniment. Clădiri cufundate în întuneric, spectacole la lumina lumânării, observaţii de corpuri cereşti sau concerte unplugged susţinute de artişti locali sau de coruri de copii şi marşuri simbolice – aşa au ales oraşele din România să celebreze Ora Pământului 2012. Anul acesta, Bistrița este Capitala Earth Hour în România.
Zoli Toth, membru al trupei Sistem şi ambasador al campaniei în ţara noastră, lansează o provocare prin care îşi doreşte să mobilizeze cât mai multe oraşe să participe la manifestarea de mediu: „Mă angajeaz  să produc o piesă inedită, cu teme din folclorul românesc, dacă 60 de oraşe din România participă la Earth Hour 2012” a declarat Zoli Toth.

                                                                                                                                      de Claudiu Voicilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *