„Unde să arunc gunoiul, sub bancă?”

Lipsa coșurilor de gunoi de pe holurile Universității și din unele săli de curs a adus mari neplăceri studenților şi personalului. I-am abordat pe câţiva dintre ei: „Normal că atunci când nu am unde să duc un ambalaj, îl las pe unde apuc”, a spus Nicoleta D., studentă la FEEA. Georgiana D., Facultatea de Drept, se întreabă: „Unde să arunc gunoiul, sub bancă?” Alte trei studente de la Facultatea de Litere ne vorbesc şi ele de aceeaşi problemă.

În urma nemulțumirii studenților am vorbit cu conducerea Universității în încercarea de a găsi o soluţie la Prof. univ. dr. Marcel Drăcea, prorector pe probleme sociale, care s-a arătat uimit de această problemă şi ne-a mărturisit că este prima dată când i se sesizează aşa ceva. După spusele acestuia, Universitatea „a cumulat” un număr de coşuri şi pubele chiar pentru sortarea deşeurilor. Prorectorul promite studenţilor că va discuta cu directorul administrativ şi vor rezolva problema. Vor fi coşuri şi acolo unde momentan suntem obligaţi să lăsăm hârtiile în bancă, să le aruncăm pe jos sau în cel mai bun caz să le păstrăm în geantă ori buzunar până când vom găsi un loc special amenajat de aruncat gunoiul.

Femeile de serviciu contrazic însă studenţii. Chiar şi acolo unde există coşuri de gunoi în săli, acestea sunt goale, iar în bănci se găsesc pahare, hârtii şi sticle. Femeile de serviciu spun că studenţii folosesc coşurile pe post de mingi de fotbal, chiar mai mult de atât le aruncă şi le dau foc.

de Denisa Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *