A treia zi de înscrieri la Facultatea de Științe Exacte

Au trecut trei zile de la startul înscrierilor la Facultatea de Științe Exacte, iar la specializările Matematică și Infomatică s-au înscris în total 81 de absolvenți. Cele 219 locuri rămase libere se pot ocupa în următoarele nouă zile.
În sala de înscrieri – 219 – primele bănci sunt ocupate. Viitorii matematicieni sau informaticieni sunt ajutați de părinți sau prieteni să-și completeze cererile și să verifice dosarele. Intervin și observatorii pentru indicații: „scrieți aici” și pun degetul pe foaie.   
Cei care s-au înscris la Informatică au ca principală motivație găsirea unui loc de muncă mai ușor și bine plătit: „În ziua de azi calculatorul este foarte căutat”, susține Mihaela Ioana de la Grupul Școlar Dimitrie Filișanu din Filiași. Joburile vizate sunt unele dintre cele mai bine plătite: „mi-ar plăcea web designer sau programator”, ne spune Iulian Emilian Anghel de la Colegiu Național Nicolae Titulescu.
Printre candidații de la Matematică am găsit și un fost student la Informatică, Sorin Tornea ce a ales să renunțe la Informatică pentru cifre și pentru ca „mi-am dat seama că de fapt e mult mai greu decât ce am făcut în liceu, e complexă”. Acesta încheie: „mie matematica mi-a plăcut!” și continuă să scrie în dosar.


Claudia Vasiloiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *