Ştiinţele Sociale vin cu alte două specializări

Facultatea de Ştiinţe Sociale a avut până în 2011, doar cinci specializări : Filosofie, Geografie, Sociologie, Jurnalism şi Ştiinţe politice. Anul acesta, cei interesaţi de partea umanistă pot alege şi alte două specializări: Asistenţă socială, cu 50 de locuri la taxă şi Geografia Turismului, cu 20 de locuri la buget şi 60 la taxă.
Fără locuri la buget, Asistenţa socială nu a rămas însă, fără candidaţi. Specializarea nu este nouă în Universitate, întrucât aceasta a aparţinut Facultăţii de Teologie. Emilia Sorescu, lect. univ. la Asistenţă Socială, ne-a explicat cum aleg viitorii studenţi şi ce aşteptări pot să aibă de la această facultate: “sunt un pic dezorientaţi, majoritatea îşi depun mai multe dosare, fac multe opţiuni, poate totuşi prind un loc la buget. Nu contează unde, important este să-l prindă. Mai puţin vin orientaţi numai pentru Asistenţă Socială. Ca asistent social poţi să lucrezi fie în regim independent, într-un cabinet individual de asistenţă socială, fie ca angajat în instituţii publice precum: Direcţia de asistenţă socială şi protectia copilului, penitenciare, spitale, primarii, sau în organizaţii neguvernamentale. Sperăm ca în toamnă, după ce se vor sti rezultatele  examenului de admitere la toate facultăţile, să rămână anumite locuri la buget care vor fi redistribuite  si la asistenţă socială.”
De cealaltă parte, Geografia turismului are cel mai mare număr de înscrişi de la departamentul Geografie. “Geografia turismului este o specializare nouă, înfiinţată ca răspuns la cerinţele pieţei. În toată zona noastră, de sud, nu exista aşa ceva.“, a spus decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, conf. univ. dr. Mihai Costescu.
            Cât despre dinamica înscrierilor de la toate specializările, mediile mai mari au fost la Ştiinţe politice şi Jurnalism – chiar şi de la 9.83, până la 9.93. “Avem medii peste 9, chiar şi în condiţiile de anul acesta de la bacalaureat. Totuşi, faţă de anul trecut, pe ansamblu, notele sunt mai mici. Dacă analizam după prima opţiune, presupunând că este cea la care doresc să rămână, înscrierile merg bine. Cât despre asistenţa socială, la anul încercăm să obţinem locuri şi la buget.”, a mai precizat decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale.
 Ramona Rusănescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *