VOX: Facultate şi/sau job?

                În zilele noastre, din cauza lipsei banilor, studenţii se orientează încă din timpul studenţiei spre un job. Acest lucru îi ajută să-şi cumpere toate cele necesare, să plătească chiria ori căminul fără a-şi supune părinţii la prea multe cheltuieli. De cele mai multe ori, din dorinţa de a strânge cât mai mulţi bani, studenţii acceptă un serviciu care le ocupă mai toată ziua şi care îi face să lipsească de la facultate, pierzând cursuri importante. Desigur, există şi excepţii.
               În condiţiile în care ţi-ai găsi un job, facultatea ar trece pe plan secund? Ar scădea frecvenţa ta la cursuri?
Răzvan Cîrstescu, Facultatea de Automatica, Calculatoare şi Electronică: 
         
          Scopul facultăţii este acela de a te ajuta să-ţi găseşti un job. Dacă ai norocul să găseşti ceva înainte de a termina, e şi mai bine. Capeţi experienţă, faci practică. Eu am lucrat timp de câteva luni la un copyshop. Am făcut asta pentru că programul îmi permitea şi aşa mi-am strâns destui bani pentru o vacanţă. Anul acesta, m-am hotărât să trec din nou facultatea pe primul loc, mai ales că am mai multe laboratoare de la care nu pot să lipsesc.
Alina Văduva, Facultatea de Inginerie Electrică şi Calculatoare: 
           
           Momentan nu îmi caut un job, nu sunt interesată de asta. Vreau să mă concentrez, pe cât posibil, pe studiu, să mă implic în cât mai multe proiecte şi să îmi păstrez bursa. Dacă ar fi să-mi găsesc un job, aşa vrea ceva part-time, deşi, cred că şi aşa ar fi obositor. Oricum, facultatea nu ar trece pe plan secund.
Bogdan Catană, Facultatea de Automatică, Calcuatoare şi Electronică: 
         Cred că da, facultatea ar trece pe plan secund şi m-aş duce doar la cursurile şi seminariile importante, mai exact, la cele care mă ajută să-mi clădesc o carieră.
Andreea Pîrşu, Facultatea de Litere:
        Date fiind circumstanţele, împartindu-mă între două facultăţi şi prin urmare, fiind nevoită să le balansez, găsirea unui job ar fi o adevarată provocare. Aş fi nevoită, aşadar, să reduc frecvenţa cursurilor, iînsa nu aş profita de acest lucru, motivând programul supraîncarcat. 
Aura Peşa, Facultatea de Farmacie:
       Da, pentru că nu pot să îmi fac programul de la muncă după faculatate, dar pot să încerc să îmi fac programul de facultate după muncă. Dar m- aş duce totşi la laboratare pentru că se plătesc, deşi probabil aş fi foarte obosită ca să mă concentrez. La cursuri sigur ar scădea frecvenţa.
Andreea Agapescu, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale: 
     Consider că facultatea conține bazele pentru dezvoltarea personală a individului. S-a demonstrat în nenumărate cazuri că anumite persoane se pot descurca foarte bine cu o diplomă în plus, în timp ce altele au văzut asta ca fiind de prisos. În opinia mea, nu poți să cunoști ascensiunea profesională fără anumite cunoștințe, altfel ar însemna că întreg sistemul educațional este un fiasco. În legătură cu frecventarea cursurilor, depinde în mare măsură de programul fiecăruia. Se poate foarte bine învăța, indiferent de profesia aleasă. Trebuie în primul rând să îmbini utilul cu plăcutul, să îți dorești cu ardoare să ajungi undeva, iar rezultatul nu o să întârzie să apară. În concluzie, mizez pe învățare continuă, decât pe principiul ,,Cât mai multe prezențe la curs, cât mai puțină activitate intelectuală”. Întâi ne formăm o bază de cunoştinţe, apoi căutăm să le punem în practică. Altfel, nu se poate.
Ioana Ivancu, Facultatea de Litere: 
       Dacă aş avea ocazia să mă anjezez, facultatea ar trece pe plan secund. M-aş duce doar la cursurile importante şi aş încerca să învăţ în sesiune. Ar trebui făcut un orar lejer care să le permită studenţilor să şi lucreze.
Maria Oprişan, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor:
        Dacă aş avea ocazia să mă angajez undeva pe domeniul meu, aş face-o. Şi da, frecvenţa la cursuri ar trebui să scadă pentru că am un orar aiurea şi îmi ocupă toată ziua. M-aş angaja şi dacă părinţii mei ar avea nevoie de bani.
Daria Ionică, Facultatea de Medicină:
        Facultatea la care sunt înscrisa nu îmi permite să o trec pe plan secund indiferent de job. Aş încerca să găsesc un job care sa nu necesită scăderea frecvenţei la cursuri. Poate ceva în vacanţe, cum au americanii summer job.
Irina Busuioc, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism: 
        În condiţiile în care mi-aş găsi un job, facultatea nu ar trece pe plan second, ba din contră, aş încerca să le mentin pe un plan principal, în mod egal. Cât în ceea ce priveste frecvenţa la cursuri, aş încerca sa nu lipsesc de la ore, în special la cele importante
Oana VOINIC

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *