Parada steagurilor în Bănie

Flag Parade (n.r.-Parada Steagurilor) a adunat o mulțime de naționalități, de la turci la spanioli. Cu ocazia aniversării a 25 de ani a ESN (Erasmus Student Network), cea mai mare organizație de studenți din Europa, studenții străini din Bănie și-au arborat steagurile într-un traseu prestabilit. 

Punctul de pornire a fost Universitatea Craiova, de unde au continuat către Piața Mihai Viteazul și, într-un final, spre Parcul Nicolae Romanescu.

În timpul paradei de pe 18 octombrie, reprezentații diferitelor țări au cântat imnuri naționale. Cei care nu au avut la îndemână steaguri și-au arătat, în schimb, steagurile în miniatură pictate pe obraz. 

Scopul a fost încurajarea mobilității de studenți, cu deviza „Locuiește, studiază și lucrează peste hotare!”. „Mi s-a parut amuzant, si am învățat despre alte țări. Nu am avut la îndemână vreun steag, dar mi l-am desenat pe față”, își amintește studenta bulgăroaică, Simona Kostadinova

Adrian Cioran, președintele secțiunii candidate ESN Craiova, cel care a organizat acest marș, a explicat:  „Vrem să promovăm spiritul Erasmus prin cei care vin în acest program în Craiova. Și să-i facem pe ceilalți internaționali să fie mândri  de țările din care provin!”.

Acțiunea a fost încurajată de secțiunea candidată ESN Craiova, care își propune să îi ajute pe studenții internaționali să se integreze în societate și să-i ajute pe timpul șederii lor.

Irina BUSUIOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *