Universitatea, spaima studenţilor

Vampirii, vârcolacii şi mumiile s-au plimbat liberi în holul central al Universităţii din Craiova, în seara de Halloween.  Dovlecii cu dinţi, pânzele de păianjen şi lumânările au întregit povestea de groază din sala unde oamenii au venit cu mic, cu mare, să facă poze şi să se sperie.

Studenţii de la Peisagistică şi Teatru, în colaborare cu asociaţia Hortus şi Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii, şi-au expus creaţiile de Halloween în holul central, pe 31 octombrie, între 18:30 şi 20:00. „ Lucrăm de două săptămâni, de dimineaţa până seara. Am folosit carton, dovleci, hârtie colorată, tifon din care am făcut flori, funtiţe, de toate.”, a explicat Andreea Melinescu (Peisagistică, IV), pe scările din faţa Universităţii.

Intrarea în sală era păzită de două statui ale morţii ţinând coasa. Oameni de toate vârstele mişunau printre mesele şi baloţii pe care peisagiştii şi-au aşezat dovlecii cu aripi sau cu dinţi. Aceştia s-au costumat chiar, alături de colegii lor de la Teatru în vampiri, strigoi sau demoni. Din toate ungherele holului sclipeau bliţuri de aparate şi telefoane, în acompaniamentul muzicii: „Nu mi-e frică de bau-bau”.

Protagoniştii au fost, însă, copiii. Costumaţi în zâne, vampiri sau super-eroi, spuneau poveşti de groază pe scările de la capătul holului: „A suflat vântul şi luminile s-au stins”. S-au jucat cu dovlecii şi acuarelele şi s-au plimbat peste frunzele de jos, de mână cu părinţii. Andrei, un om-păianjen de cinci ani şi-a arătat entuziasmul: „ Mie mi-a plăcut când au cântat. Şi mumia.” La colţul opus al încăperii, Nicolae Tegârţă, un domn în vârstă, a adăugat: „Îmi plac atmosfera şi dovlecii, dar e prea multă gălăgie.”       

Atracţiile principale au fost mumia şi mireasa morţii, care au făcut victime în rândul vizitatorilor. Aproape toată lumea a vrut o fotografie nu doar cu ei, ci şi cu aranjamentele din sală: bufniţe şi corbi de hârtie, sticle însângerate şi candele.

Expo-Halloween a mai avut loc şi în 2013. Organizatorii vor repeta acest eveniment şi la anul.

Nicuşor Gavrilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *