Despre Hella Embedded Club cu Mihai Șipeanu

Mihai Şipeanu are 22 de ani şi este anul al lV-lea la Facultatea de Automatică, Calculatoare si Electronică Aplicată din Craiova. Este spontan, ambiţios şi pasionat de creaţie.,,Îmi place să creez, sa asamblez şi să fac lucrurile să functioneze. De aceea mi-am şi ales specializarea Mecatronică.” ne spune studentul.

Este preocupat de dezvoltarea pe plan professional. A participat la un intership în cadrul firmei Hella pentru care a fost plătit şi la majoritatea concursurile de profil precum Olimpiada de Mecatronică sau Hella Contest. În prezent este înscris în programul Hella Embedded Club.


Programul Hella Embedded Club este organizat în colaborare cu Universitatea din Craiova, în principal Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică Aplicată, şi le oferă posibilitatea studentilor să pună în practică cunoştinţele teoretice învătate la cursuri.



,,Cunoştinţe tehnice de ultimă generaţie în domeniul automotive”
Adina Bechet: Ce te-a determinat să te înscrii în programul Hella Embedded Club?
Mihai Șipeanu: Pe lânga experienţă, programul ne oferă şansa de a dobândi cunoştinţe tehnice de ultimă generaţie în domeniul automotive, Hella lucrând cu firme importante precum Audi, BMW sau Mercedes. În plus învăţ să lucrez în echipă şi cum să mă adaptez cerinţelor pieţei muncii.
A.B.: Care este structura proiectului?
M.Ș.: Înscrierile s-au făcut începănd cu 30 octombrie, urmând ca pe 8 noiembrie să facem echipele şi să primim temele de proiect. În fiecare saptămană are loc o întâlnire menită să clarifice diverse apecte ale acestor teme.
A.B.: Care sunt cerinţele programului?
M.Ș: Cerinţele diferă în funcţie de departamentul pe care îl alegi. Eu am ales Basic Software şi mă ocup de partea de drivere ale BCM-ului (Body Controller Module). Mai exact legătura între aplicaţii, cum ar fi aprinderea farurilor, semnalizarea sau pornirea ştergătoarelor şi partea hardware.
A.B.: Ce parte a proiectului ţi se pare cea mai dificilă?
M.Ș.: Cea mai dificilă parte pentru mine este cea de dezvoltare a software-ului.
,,Avem şansa chiar să fim angajaţi aici”
A.B.:Care sunt beneficiile reale obţinute în urma participării la un concurs de acest gen?
M.Ș.:Beneficiile reale sunt diploma de participare şi o scrisoare de recomandare din partea firmei Hella. În plus după terminarea proiectului avem şansa chiar să fim angajaţi aici.
A.B.: Care este termenul limită al proiectului?
M.Ș.: Termenul limită este undeva prin septembrie 2014, dar încă nu se ştie data exactă.
A.B: Crezi ca ai şanse să fii angajat după teminarea programului?
M.Ș.: Sunt mulţi studenţi buni care s-au înscris anul acesta, mai mulţi decât anul trecut, dar eu sunt optimist şi din vară mă văd inginer pe parte de dezvoltare la firma Hella. Norocul meu a fost intershipul la care am luat parte tot la această firma. Ma ajutat să îmi îmbunătaţesc cunoştinţele şi să văd cum funcţionează lucrurile intr-o firmă de genul acesta.
A.B: Ai mai participat la concursuri de acest gen?

M.Ș.: Da, tot în cadrul firmei Hella şi am obţinut locul al ll-lea. Hella Contest se numea concursul, dar sincer nici nu se compară cu cel la care particip acum. Hella Embedded Club este superior în ceea ce priveşte gradul de dificultate al cerinţelor.

Adina BECHET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *